14.6.05

Live8Live

Live8 adı verilen konserle 2 Temmuz 2005 Hyde Park 'da bir efsane diriliyor. Wish you were here albümünün 30. yılında (25 yıl aradan sonra) grup yeniden biraraya gelerek konserden ziyade dünyanın dikkatini çekme girişiminde bulunuyor. David Gilmour konserin amacı hakkında;
"Birçok insan gibi ben de G8 liderlerini üçüncü dünya ülkelerindeki yoksulluğu azaltıp yapılan yardımı arttırmaları yönünde ikna etmek bu yönde büyük bir söz almak için elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum. Amerika'nın açlık çeken ülkelere sadece gayri safi milli hasılasının önemsenemeyecek kadar küçük bir bölümünü ayırması saçmalık. Geçmişte Roger ve grup arasındaki dalaşma bu konu düşünüldüğünde önemini yitiriyor ve bu konser için grubu tekrar kurmak dikkatlerin bu konuya odaklanmasına yardımcı olacaksa bu iş çekeceğimiz zahmete değer." diyor.
Bob Geldof’un düzenleyeceği konserin Londra ayağına katılacak isimler live8live.com adresinde şu şekilde sıralanmış;

Annie Lennox
Bob Geldof
Coldplay
Cure, The
Dido
Elton John, Sir
Joss Stone
Keane
Killers, The
Madonna
Mariah Carey
Ms. Dynamite
Muse
Paul McCartney, Sir
PINK FLOYD
Razorlight
REM
Robbie Williams
Scissor Sisters
Snoop Dogg
Snow Patrol
Stereophonics
Sting
U2
Velvet Revolver

Konser Floyd'un official sitesinde de doğrulanmış. ‘Live 8’ adı verilen konser 2 Temmuz Cumartesi günü Philadelphia Benjamin Franklin Parkway’de verilecek. Philadelphia Inquirer’ın haberine göre, yardım konseri Londra’da da tekrarlanacak. Bu arada, ‘Live 8’ ismi, İskoçya’da zengin ülkelerin liderlerini bir araya getirecek G-8 zirvesine gönderme yapmak amacıyla seçilmiş.