23.7.05

KENDİME MEKTUP

Senden bir dileğim var. Ne olur o güzel tertemiz yüreğindeki güzel heyecanları, kalp atışlarını ve en önemlisi de aşkı hiç eksik etme. Hep ona ulaştığının hayalini kur. zaten o hayaldir hedef değil ve sen hayallerini gerçekleştirmek zorunda değilsin. Bu yüzden gerçekler için hayalleri, hayaller içinse gerçekleri feda etmemelisin. Sanırım dengenin yolu buradan geçiyor.

Ne dedik aşkı hep yüreğinin en güzel yerinde sakla. Çünkü o hep acı bırakır insana. Her güzel şeyin bittiği gibi o da biter. Bitmeyen tek şey sevgidir. Bu nedenle aşkı güzel yaşa çünkü gittiği zaman gelmesi zaman alıyor.

Tabiatla dost ol bir yaz günü bir odaya tıkılıp ders çalışmak yerine çimenlere uzanıp yaşıyorum diye nefes al. Dersin tekrarı vardır ancak tabiatın sana vereceği o hazzın bir tekrarı daha olamaz. Herşey zamanında ve yerinde güzel olur ve mutluluk budur.

Kendini yaşamın o doğal akışına bırakan insan, herşeyi zamanında yaşar ve o yüzden mutlu olur. Senin de yapman gereken tek şey her nefes alışında başarının mutluluğun ve huzurun içine girdiğini, nefes verdiğindeyse kaygını kötülüklerin içinden çıktığını kanının her damlasında hissetmek olsun.

Bir de lütfen insanları dinle çünkü onları dinlersen anlarsın unutma sende insansın ve yaptıkların her zaman iyi veya kötü sana geri döner. Kendini bazen başaramasanda sevmeye çalış, aradığın herşeyin sevgide olduğunu unutma. Başarınında kaybedişinde sırrı sende gizli ve onu birtek sen açabilirsin. Şimdilik kendine dikkat yine yazacağım sana. Eğer yenmek istiyorsan doğru zamanı bekle ve kendine yeni bir hayat ısmarla. Hoşçakal...

Erdinç Ercan